Кристина Георгиева (Панчева)

Oсновател

По времето, когато се роди идеята за Ефир, завършвах бакалавърската ми степен и работих като търговец на зърно.  През 2016г. реших да последвам мечтата си и се преместих в гр. София, където завърших магистратура по “Гемология” в СУ “Св. Климент Охридски” с дипломна работа на тема „Гемоложка характеристика на смарагди“. През 2018г. предприех важна стъпка в образованието си и последвах мечтания ми курс в HRD-ANTWERP.  Завърших първа в класа си и получих диплома за сертифициран оценител на диаманти.  Междувременно работих за бижутерски магазини в столицата, където развих свой собствен стил и усет към бижутерията. Постепенно добих увереност, че мога да предложа нещо различно на пазара и създадох Ефир през 2019г. с огромно желание за повече информираност и осъзнатост в бранша. По-късно през същата година бях номинирана и спечелих приза “Жена на годината” в категория “Дизайнери”.  Съзнавайки, колко индивидуален е всеки човек, освен авторските ми колекции, взех решението да изработваме бижута по поръчка и според предпочитанията на клиентите ни. Мисията ми е да създавам бижутата на мечтите ви, които да разказват вашата история, изпипани във всеки детайл и достойни за предаване през поколенията.

Не просто престиж, а наследство..

Създадох този бранд с огромна любов към красивото, естетиката, скъпоценните камъни и тяхната мистика. От любов към натуралното, природата, земята, наивно вярвайки в енергии, амулети, знаци, символи и талисмани. От любов към истинското в свят пълен с фалшиво… Защото се убедих, че не съм толкова богата, за да си купувам евтини неща. Защото инвестицията в дори малка скъпоценност е не просто престиж, а наследство.

Дизайнерска златна пафта със скъпоценен камък от колекция бижута Ефир Етно

Вярвам, че бижутата са средство, чрез което изразяваме личния си стил и настроение. Послание към околните, престиж, увереност, потребност от нещо красиво, независимо каква е причината, откакто свят светува и докато свят светува, хората ще носят бижута. Избирам да работя само с естествени скъпоценни камъни и благородни метали не само защото са омайващи и ценни, а защото вярвам, че носейки ги, човек се чувства по-специален.  “Say it with carats” – Кажете обичам се, обичам те, аз мога, аз съм, аз вярвам! Носете това което ви прави по-щастливи, по-уверени и по-желани! Носете го с любов, без прекомерна суета!

Искрено ваша..

Кристина Георгиева

Дипломи и лицензи