Кристина Панчева - основател на Ефирджемс сайт за луксозни бижута и кристали

Кристина Георгиева (Панчева)

Oсновател

По времето, когато се роди идеята за Ефир, завършвах бакалавърска степен в ИУ-Варна и работих по специалността си “Аграрна икономика” като търговец в една от водещите фирми на българския пазар.  През 2016г. се реших да последвам мечтата си и се преместих в гр. София. Завърших магистратура по “Гемология” в СУ “Св. Климент Охридски” с дипломна работа на тема гемоложка характеристика на смарагди. През 2018г. предприех важна стъпка в образованието си като последвах мечтания ми курс в HRD-ANTWERP.  Завърших първа в класа си и получих диплома за сертифициран оценител на диаманти.  Междувременно работих за бижутерски магазини в столицата, където развих свой собствен стил и усет към бижутерията. След дълги приготовления и много помощ стартирах Ефир през 2019г. с огромно желание за повече информираност и осъзнатост в бранша. По-късно през тази година бях номинирана и спечелих приза “Жена на годината” за 2019 в категория “Дизайнери”. 

Страст и стил

Създавам този бранд с огромна любов към красивото и това, което носи многомилионна история и енергия. От любов към минералите – скъпоценните, полускъпоценните, геодите, друзите, благородните метали, фасетите, кабошоните, необработените камъни дори. От любов към натуралното , природата, земята, наивно вярвайки в енергии, амулети, знаци, символи и талисмани. От любов към истинското в свят пълен с фалшиво… Защото се убедих, че не съм толкова богата, за да си купувам евтини неща. Защото притежанието на дори малка скъпоценност е не просто престиж, а наследство, инвестиция.

Дизайнерска златна пафта със скъпоценен камък от колекция бижута Ефир Етно

Бижутата, аксесоарите, интериорът – все неща подпомагащи изразяването на личния стил и настроение. Послание към околните, създаване на увереност, потребност от нещо красиво, независимо каква е причината откакто свят светува и докато свят светува, хората ще носят бижута. Избирам да работя с естествени камъни и благородни метали не само защото са омайващи и ценни ,а защото вярвам, че носейки ги , човек се чувства по-специален.  “Say it with carats” – Кажете обичам се, обичам те, аз мога, аз съм, аз вярвам! Носете това което ви прави по-щастливи, по-уверени и по-желани! Носете го с любов, без прекомерна суета!

Искрено ваша..

Кристина Панчева 

Дипломи и лицензи