We create your nature. Say it with carats!

Работила съм много с мъже, които избират годежни пръстени и знам, че това рядко е импулсивна покупка. Бюджетът обикновено е добре обмислен и от там започва подготовката. Четене, запознаване с диамантите, търсене в интернет за най-добрите опции, изучаване на 4C, обикаляне по магазини и така нататък. Разбирам това с което се сблъсквате, скъпи мъже. С години опит и инвестиция в образование съм създала връзки и канали за преференциални цени на диаманти и бижутерски услуги. Мислете за мен като за вашия Diamond Agent.


Сега нека ви предложа моя вариант, който доказано работи, по-изгоден е и ви спестява много усилия, както и риск от неизгодна покупка.


– Кристина Панчева – гемолог и сертифициран оценител на диаманти от HRD Antwerp

Стъпки при изработка на годежен пръстен

Златни годежни пръстени с диамант по поръчка

Определяне на бюджет

След като определите диапазона в който да изработим перфектния годежен пръстен за Вашата дама е важно да се изясни дали ще бъде само с един централен камък или ще има други по-малки, по халката, като ореол или гарнитура около него.  Разбира се централният камък се явява основното перо в разпределянето на бюджета, съпътсван от избора на дизайн и материал. Различните дизайни са различни по сложност за изработка, съответно и цена. Понякога е необходимо изработването на 3д модел, а друг път се изработват изцяло на ръка. Всички камъни се монтират от специалист, здраво, съобразено с динамиката на бижуто.

timeline-accent

Избор на диамант

Цената на диаманта се определя от комплекс от фактори –  така наречените 4C (Карат, шлифовка, цвят и чистота). Разбира се най-важният фактор това е големината на камъка. Цената расте прогресивсно с нарастване на каратното тегло. Важно е да дефинирате кои от качествените характеристики за вас са приоритени и с кои бихте могли да направите компромис. Примерно ако държите на най-високо качество, то може би това ще бъде за сметка на каратното тегло, защото за същата цена е възможно да се вземе по-голям диамант, но с не толкова добри показатели за цвят и чистота. Всичко е въпрос на предпочитания. Написала съм специална статия по въпроса на тема как се определя качеството на диамантите и Ви съветвам да я прочетете тук. Камъни над 0.30/0.40 карата обикновено се търгуват със сертификати от акредитирани лаборатории като HRD , GIAIGI и др. За камъни над 0,6/0,7 карата бих казала, че е силно препоръчително.

→И едно уточнение ,когато проучвате пазара внимавайте за така наречения “total carat” или общо карати в един пръстен. Често моделите са направени от един централен камък и около него или по халката други малки диаманти и е опоменато, че общото каратно тегло е 0,55 примерно. Но цената на 0,55 карата малки диамантчета е в пъти по-ниска от 0.55 карата цял камък.  Така че се интересувайте от това, колко голям е централният камък. 

Златен годежен пръстен с диамант
timeline-accent-flipped

А защо не друг камък?

Някои от най-известните годежни пръстени в историята са различни от диаманта. Може да заложите на Сапфир или пък на Рубин, на Изумруд, Танзанит и други. В комбинация с малки диамантчета отстрани се получават страхотни модели! Винаги, когато избирате пръстен, мислете какво би зарадвало вашата дама и какво ще носи с удоволствие.

timeline-accent

Дизайн на пръстена

Следващата стъпка е самият дизайн. Когато правите годежен пръстен по-поръчка, лимити няма! Може заедно да направим всичко, като разбира се класическите дизайни също не са за пренебрегване. За сложните модели, работя със специалист, който ги създава чрез 3д визуализации, до последния детайл. Така имате възможност да видите как ще изглежда моделът преди да бъде принтиран на восък, а в последсвие изработен от благороден метал. Разбира се трябва да решите цвета и вида на метала, и по възможност размера на пръста. Аз се старая да помагам с каквото мога, като насочващи въпроси, мнение, за да се ориентирате в морето от възможности! 

Изработване на бижута по поръчка от Ефир
Asset 3

Поръчките се изработват обикновено в рамките на 2 до 4 седмици в зависимост от сложността на дизайна.

Asset 1

Фенси форми на шлифоване, големи карати или точно конкретни характеристики могат да отнемат повече време за доставяне.

Asset 4

Всички бижута идват при Вас красиво опаковани с сертификат за автетичност и всички придружаващи камъка сертификати.

Свържете се с нас

Ние ще ви посъветваме за най-добрия избор на материали за бижуто и изготвим цялостна концепция за вас.

Акценти

Златен пръстен с инкрустации и диамант по поръчка от Ефир

Годежен пръстен с диамант и инкрустации

Пръстенът е по дизайн на клиента и го изработихме е в 14к бяло злато с тези прекрасни инкрустации. За направата му се използвахме 3д модел, който клиента одобри  предварително. Диамантът е с тегло 0.40карата и сертификат на GIA. 

Класически годежен пръстен с диамант

Това е може би най-класическият модел пръстен, изработен в 18 карата бяло злато. Диамантът е с големина 0.59ct цвят D и е захванат с 6 зъба в елегантна каса. Дизайн, който ще бъде винаги актуален и се комбинира прекрасно с разнообразни брачни халки. 

Класически годежен пръстен по поръчка от Ефир
Класически годежен пръстен по поръчка с диамант или сапфир

Годежен пръстен с диамант

Този класически годежен пръстен е изработен от 14 карата бяло злато. Камъкът е 0,44 карата диамант с качесво VS2 и цвят F. Касата на пръстена е нежно извита и обгръща диаманта стабилно и същевременно елегантно. 

Годежен пръстен вдъхновен от природата

Този нестандартен и пленителен годежен пръстен го сътворихме по дизайн на клиента. Вдъхновен е от природата за неговата специална дама и наподобява клонка, която е обгърнала камъка! Изработихме го от 14 карата розово злато и 0.40 карата диамант със сертификат на GIA. 

Златен годежен пръстен с изумруд изработен по поъчка от Ефир

Годежен пръстен с изумруд и диаманти

Не всички жени мечтаят за диаманти! Това беше и случая с този поръчков годежен пръстен. С клиента заложихме на прекрасен 2карата изумруд с наситен цвят. Допълнихме го с два диаманта с общо тегло 0.16карата. Нашият майстор-бижутер изработи изцяло на ръка според камъка този изящен пръстен в 14 карата бяло злато. 

Годежен пръстен със син сапфир

Класически пръстен със син сапфир и два диаманта в 14 карата бяло злато. Една чудесна алтернатива на стандартният годежен пръстен, която ще очарова вашата дама! 

Златен годежен пръстен с диамант по поръчка от Ефир

Пръстен с диаманти и планини

Този изящен годежен пръстен е изработен в две части от 14 карата злато. Първият пръстен е с 0.40 карата централен диамант VVS/H и са добавени още 10 диаманта по халката. Вторият пръстен изобразява планини и дизайнът му е направен така, че двата пръстена да пасват перфектно. За направата на този дизайн използвахме 3д модел, а нашият бижутер се погрижи, камъните да са монтирни перфектно! 

Галерия поръчки