ANCIENT BEAUTY

Efir Beauty Mist - Розова вода с кристали розов кварц от Ефир

Розова вода заредена с кристали розов кварц

„Beauty Mist” е продукт на Ефир съставен от  два компонента: 100%  натурална розова вода (не съдържа никакви парабени/консерванти) и кристали естествен розов кварц. Получена е чрез парна дестилациия на Роза Дамасцена, отглеждана екологично. Обогатена е с обработени на барабан малки кристали естествен нетретиран розов кварц, които биват внимателно измити и заредени в слънчева вода преди прибавянето им към продукта. 

Решението ми да комбинирам розова вода с розов кварц беше интуитивно, породено от любовта ми към скъпоценните камъни и натуралната козметика. Направих комбинацията първо за себе си и останах толкова доволна от резултата, че реших, че трябва да създам такъв иновативен продукт на пазара.  В по-долните редове можете да се запознаете по-подробно с двата компонента на разкрасяващия ми спрей и както се оказа, изборът ми съвсем не е бил случаен. 

Любовта на стария свят към розовата вода и всички предания за великолепие, изобилие и разкош,  ме пленяват напълно! Най-известни са историите за афинитета на Клеопатра, считана за една от най-красивите жени в света. Древната египетска владетелка е сред най-големите почитатели на розовата вода. Тя често си вземала вана и почиствала лицето си с нея, заради разкрасяващите и свойства. Автентичната розова вода е смятана за една от нейните тайни за красота.  Римляните също имат много специално отношение към благоуханния продукт. Те са първите, които класифицират и документират лечебните сили на розовата вода за повече от 30 болести. Римският имератор Нерон бил толкова луд по розите, че монтирал сребърни тръби така, че гостите му по време на вечеря да бъдат пръскани с розова вода. Персийската принцеса Нур-Джихан пък пълнела канали и фонтани в градината си с нея, минавайки покрай тях малки капчици я пръскали по лицето.  Микеланджело всеки ден сипвал по малко розова вода в чая си. Историите за магията на розовата вода  датират от 3500г. пр.хр. , а любовта и интересът не стихват и до днес! В България се и произвеждат едни от най-качествените продукти от Роза Дамасцена, заради прекрасния климат в нашата страна. Българската роза е всепризната и търсена в цял свят и е любима на френските парфюмери! 

клеопатра

„Автентичната розова вода е смятана за една от тайните за красота на Клеопатра.“

Около розовият кварц витаят не по-малко предания от древността.  Това е кристалът, който е най-често свързван с любовта и красотата. Смята се още, че розовият кварц предотвратява появата на бръчки, а най-честото твърдение е, че спомага за привличане на любов в живота на притежателя си. Свързва се с гръцката богиня на любовта и красотата Афродита( наричана още Венера от римляните). Информация относно езотеричните и лечебните му свойства може да намерите много в мрежата, както на английски, така и на български език. 

розов Кварц

Розовият(Rose) кварц е разновидност на кварца и представлява SiO2 минерал. Получава името си от деликатния си розов цвят, който варира от много блед(почти бял) до средно тъмен и се дължи на микрископични включения. Розовият кварц винаги се намира в масивна форма с не добра прозрачност, а най-привлекателният цвят се среща в по-големи образци. Съществува и втора разновидност на розов(pink) кварц с различни физични свойства, която прави кристални форми и получава цвета си от облъчвания. Среща се изключително рядко в природата, предимно в Бразилия, по тази причина не се използва в бижутерията и е ценен като образец. 

Всеки минерал трепти на определена честота. А трептенето, това е енергия. Поради пиезоелектричните си свойства, при удар, кварцът преобразува енергията (под формата на електрични импулси), отделят се електрони, в резултат розовата вода се зарежда.


Комбинацията между двата компонента е фантастична. Продуктът се предлага във флакон от 100мл. с приблизително 10гр. кристали във всеки. Опаковката е луксозна, бутилката е стъклена със спрей помпа и създава приятна мъгла, едно малко спа изживяване, с всяко пръскане. Ароматът на продукта е натурален, нежен и специфичен за Роза Дамасцена, с леки земни нотки. Аз лично съм завладяна и пристрастена и “Beauty mist” стана неизменна чат в рутината ми за грижа за кожата! Ако и Вие искате да опитате от древните тайни за красота на жени по целия свят, може да поръчате по-долу!

кристали розов кварц