Пръстени „Toi et Moi“

Днес искаме да ви запознаем с един прекрасен модел пръстен, който през последните години се завръща на мода, а именно – пръстенът в стил „Toi et Moi“. Според нас това бижу е идеален подарък за празника на влюбените, поради символиката, която крие в себе си.

Символика

В превод от френски „Toi et Moi“ означава “ Ти и аз“ и както подсказва името, стилът е много романтичен. Какво може да бъде по-романтично от пръстен, при който два камъка се срещат, за да символизират съюза на двама влюбени? Поради тази причина пръстените „Toi et Moi“ стават все по-предпочитан избор за годежен пръстен и не само…

Нека ви опишем как изглежда един класически „Toi et Moi“ пръстен:

Пръстенът включва два камъка, разположени един до друг, които се допълват взаимно, както се допълват две влюбени сърца. Камъните могат да бъдат диамани или друг вид цветни скъпоценни. При традиционните „Toi et Moi“ двата камъка са различни по вид, но с еднакви размери и шлифовки. В днешно време обаче, бижутерите си играят с контрасти в шлифовката, размерите и ориентацията на камъните един спрямо друг, за по-съвременен изглед.

История

„Toi et Moi“ са популярни днес, но моделът се заражда още през 18 век, когато Наполеон Бонапарт подарява пръстен в този стил на първата си съпруга, Жозефин. От вътрешната страна на халката е имало гравирано послание гласящо „Ти и аз, завинаги“. Бижуто е закупено в периода когато Наполеон Бонапарт е бил генерал във френската армия и не е имал много средства. Пръстенът, който подарява на Жозефин, е с диамант и сапфир в капковидна форма, монтирани в златен обков. Двата камъка са с обща тежест под един карат и въпреки скромността на пръстена, според някои оценители, той е продаден на търг през 2013 г. за 1 млн. долара.

„Toi et Moi“ в по-модерните времена

След Наполеон, президентът Кенеди връща отново на мода този стил. Пръстенът, с който той предлага брак на  Джаклин Лий Бувие е по модел на „Van Cleef & Arpels“. Състои се от 2,88-каратов диамант и 2,84-каратов изумруд, и двата в изумрудена шлифовка, върху халка от бяло злато, обсипана с диаманти.

И като говорим за по-скорошни времена, през последните години няколко знаменитости решиха да заложат на точно този модел пръстени, за да прадложат брак на своите половинки. Сега ще ви представим някои от тях.

През 2018г. Себастиан Беър-МакКлард предлага брак на модела Емили Ратайковски с пръстен „Toi et Moi“ с 2-каратов диамант във форма принцес и 3-каратов крушовиден диамант монтиран леко под ъгъл. Спиращото дъха бижу е дело на Алисън Лоу. Този нов прочит на класическото бижу отново го връща на мода.

И като говорим за нетрадиционна комбинация в стил „Toi et Moi“ , пръстенът , който Ариана Гранде получава при своето предложение за брак, е точно такъв. Състои се от класическа златна халка, на която има наклонен овален диамант и поставена до него перла. Перлата в този нежен пръстен е сантиментална за певицата, тъй като е принадлежала на баба ѝ.

Няма как да пропуснем и годежния пръстен на Меган Фокс! Той включва рожденните камъни на актрисата и годеника ѝ MGK- нейният е изумруд, а неговият – диамант. Скъпоценните камъни са с крушовидна шлифовка и заедно наподобяват форма на сърце. Монтирани са върху персонално изработени халки, като всеки камък е на отделна халка. Халките по форма наподобяват тръни и се свързват една с друга с помощта на вградени скрити магнити. Дизайнът е идея на MGK.

 Пръстените „Toi et Moi“ не са запазени само за предложения за брак

Травис Скот подарява на Кайли Дженър и дъщеря им Сторми еднакви пръстени в стил „Toi et Moi“. Зашеметяващият пръстен на Кайли включва големи диаманти във форма „круша“ и „радиант“, оценени на 4.5 карата всеки. „Мини“ версията  на Сторми за „мама и аз“ включва същите по вид шлифовка диаманти, оценени на 1.5 карата всеки.

Efir „Toi et Moi“ пръстени

Няма как да пропуснем да се похвалим и с нашия принос към този тренд. Ето и някои от нашите автентични Efir пръстени в стил „Toi et Moi“, които изработихме по поръчка на нашите клиенти.

Нека ви представим първото бижу, което създадохме в този стил. Клиентката ни се свърза с нас, за да създадем специално поръчково бижу, по повод появата на нейния син. Създадохме този пръстен от 14 карата бяло злато с централни камъни – пастелни морганит и танзанит, и скрити инициали на гърба на касичките. Според нас резултатът е повече от прекрасен!

Друго наше поръчково творение! Пръстенът е изработен от 14 карата злато с овален етиопски изумруд и аметист шлифован във форма сърце. Нестандартно, но така любимо!

 

И последното ни творение! Този толкова нежен пръстен е с общо тегло от 0.27 карата висококачествени диаманти- 0.11ct крушовиден диамант и 0.16ct в смарагдова шлифовка. Камъните са монтирани върху изчистена халка от жълто злато. Трудно е да се опише колко е разкошен на живо. Подходящ е както за ежедневно носене, така и за специални поводи.

И последно – един пръстен с диамант сърце и рубин във форма круша, който изработихме по поръчка за нашата клиентка по повод раждането на нейната дъщеря. Има ли нещо по-хубаво от това да завещаеш на децата си бижу с история?

Стилът „Toi et Moi“ е комбинация, която прави един пръстен по-личен и автентичен. Ако мислите, че е подходящ подарък за вашата половинка по случай деня на влюбените, може да се свържете с нас и да обсъдим вашата идея!

Най-актуалните ни творения може да разгледате във фейсбук или на нашата инстаграм страница – @efirgems.

 

 

Снимки: Pinterest

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest


Thanku Check mark

Запитването е направено успешно

Asset 5